Як наносити помаду, щоб вона трималася цілий день – лайфхаки від візажистів

Макіяж
Тетяна Мальцева

Тетяна Мальцева

Фріланс-редакторка

Як зробити губну помаду стійкою
Як наносити губну помаду, щоб вона стійко трималася. Фото: pixabay.com

Навіть найпростішу «мас-маркетівську» губну помаду можна зробити мега-стійкою! Ось поради і лайфхаки досвідчених візажистів, як наносити помаду, щоб вона протрималася на губах весь день

Жоден макіяж, навіть повсякденний, нейтральний, ледь помітний, не обходиться без помади для губ. На жаль, багато кремових помад і блисків швидко стираються з губ, стають блідими або збираються в складочки і зморшки шкіри. Та й на одязі може залишитися слід від губної помади, якщо вона нестійка.

Тому потрібно навчитися завдавати помади як професіоналів, стверджує портал новин Ukr.Media. Повірте, навіть якщо ви не закінчували курси візажу, зробити це нескладно. Є кілька секретних лайфхаків, які розкрили нам експерти з макіяжу, щоби зробити помаду стійкою на цілий день.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

💄 Зробіть пілінг губ

Будь-яка декоративна косметика краще лягає на очищену та гладку шкіру. Це стосується тональних засобів і пудри, рум'ян і тіней і навіть губної помади. Тому пілінг допоможе зробити макіяж губ стійким. А взагалі його потрібно робити регулярно, один-два рази на тиждень, так само як і пілінг (скрабування) шкіри обличчя. Тільки обирайте ніжні засоби спеціально для тонкої шкіри губ, вони менш агресивні.

💄 Зволожуйте шкіру губ

Шкіра губ дуже ніжна та тонка, тут майже немає жирових клітин. Тому інтенсивне зволоження просто необхідне нашим губкам. Купуйте кілька бальзамів для губ і розставте їх скрізь – у ванній, на столику біля ліжка, у сумці, на робочому місці. І не забувайте регулярно ними користуватися! Вдома для зволоження та пом'якшення можна використовувати натуральні олії (оливкова, мигдальна) і навіть звичайний вазелін.

💄 Знежиріть губи перед нанесенням помади

Здавалося б, протилежна попередньому порада. Але! Справа в тому, що будь-яка помада не ляже ідеально на шкіру, на яку вже нанесено жирний засіб, що інтенсивно зволожує. Вона просто не триматиметься і «злізе» з губ вже за півгодини. Тому про зволоження треба піклуватися заздалегідь, а перед макіяжем потрібно знежирити шкіру губ засобом для демакіяжу чи міцелярною водою.

💄 Використовуйте праймер для губ

Якщо потрібно, щоб помада трималася весь день від світанку до заходу сонця (або навпаки 😄), обов'язково використовуйте праймер. Ми звикли до праймерів для обличчя, але є такі для макіяжу губ. Він готує шкіру до нанесення декоративної косметики, вирівнює рельєф та тон, заповнює зморшки та тріщинки. Це ідеальна основа для помади, щоб вона трималася стійко. Запам'ятали? Схема: знежирення – праймер – помада.

💄 Обирайте правильну помаду

Помаду потрібно підбирати за кольором та текстурою. Якщо з кольором ви розберетеся самі, то для стійкості візажисти рекомендують купувати матові текстури. Вони набагато стійкіші, ніж м'які кремові та рідкі губні помади. Але для стійкості в матових засобах міститься спирт, завдяки якому моментально помада висихає. Пам'ятайте, що він дуже сушить шкіру, тому не використовуйте матові засоби часто і робіть їм «реабілітацію» у вигляді масок і бальзамів, що інтенсивно зволожують.

💄 Використовуйте олівець для губ

Олівець для чіткого контуру та стійкості ніхто не відміняв. З його допомогою ви можете скоригувати форму губ і зробити їх об’ємнішими, трохи виходячи за контури. Після окреслення контуру заштрихуйте всю поверхню губ олівцем. На нього помада ляже краще і триматиметься стійкіше. Навіть якщо кремова помада зітреться, олівець залишить пігмент на шкірі. Підбирайте олівець під колір помади (максимум на півтону темніше) або прозорий, що підходить під будь-який відтінок.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

💄 Наносьте помаду в декілька шарів

Тут приблизно так само, як у манікюрі: наносимо перший шар лаку для нігтів, даємо йому висохнути і наносимо ще один, а можна і два. Секрет саме у нанесенні кількох тонких шарів, а не одного щільного. Такий спосіб є актуальним і для губної помади. Нанесіть трохи помади по центру губ, розподіліть по всій поверхні пензликом. Дайте трохи вбратися і нанесіть ще один шар. Це дасть насичену пігментацію.

💄 Використовуйте пудру

Цей прийом відомий візажистам вже давно. У повсякденному макіяжі для стійкості достатньо нанести трохи пудри поверх помади один раз. А ось для вечірнього мейк-апу краще зробити так. Нанесіть перший шар помади (як ми описали у попередньому пункті), дайте йому вбратися і нанесіть другий. Прикладіть до губ тонку серветку і через неї рясно припудріть губи. Акуратно зніміть серветку та нанесіть ще один, третій шар помади.

Якщо серветки немає під рукою, використовуйте тонкий пензлик без неї. Просто нанесіть пудру на пензлик та вбивайте її в губи поверх шару помади. Ключове слово тут – «вбивайте», не потрібно водити з боку в бік і розмазувати пензликом помаду по губах, змішуючи її з пудрою. Просто нанесіть точковими рухами на губи. А зверху – ще один шар помади.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тепер ви знаєте як зробити помаду максимально стійкою. Ваш макіяж губ триматиметься весь день і радуватиме насиченим кольором. А ще радимо дізнатися, як можна зробити повний макіяж обличчя за допомогою однієї тільки губної помади. Цікаво?