Яке м’ясо не підходить для шашлику: тільки витратите гроші і все зіпсуєте

Їжа
663
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як вт=ибрати м'ясо для шашлику
Порадум / Яке м'ясо підходить для смаження

Які шматки підходять для цього краще

Ми розповідали, як смачно приготувати шашлик зі свинини. Це класичний варіант. Загалом же, вибір м'яса для шашлику – це ціле мистецтво, від якого безпосередньо залежить смак страви. 

Давайте розберемося, яке м'ясо краще підійде для вашого шашлику. Розповідаємо разом із poradum.com.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Які ознаки свіжого м'яса?

  • Свіже м'ясо має яскраво-рожевий колір (для яловичини і свинини), а курка – світло-рожевий. Відсутність крові, слизу та темних плям – також важлива ознака свіжості.

  • М'якоть має бути пружною, при натисканні пальцем ямка швидко розпрямляється.

  • Приємний м'ясний аромат без сторонніх запахів.

  • Жир має бути білий, щільний, без жовтизни.

Яке м'ясо краще: молоде чи старе?

Молоде м'ясо ніжніше, соковитіше і має більш насичений смак. Волокна у нього тонкі, а колір світліший. Старе м'ясо жорсткіше і вимагає більш тривалого маринування. В деяких випадках воно може навіть зіпсувати страву.

Свіже, охолоджене чи заморожене?

Охолоджене м'ясо вважається оптимальним варіантом для шашлику. Воно зберігає всі свої смакові якості. Заморожене м'ясо також підійде, але його потрібно правильно розморозити. Важливо, щоб воно було заморожено один раз. Парне м'ясо не рекомендується для шашлику, оскільки волокна ще не розслаблені і м'ясо може вийти жорстким.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Правильне маринування допоможе розм'якшити волокна м'яса і зробити його смачнішим. Якість м'яса – запорука смачного шашлику. Також ми ділились вдалим маринадом до курки.