Який мак не можна класти у випічку: страва перетвориться на катастрофу

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як перетерти мак
Вікна / Одна помилка зіпсує смак випічки

Як підготувати мак для випічки

Мак - невід’ємна частина страв у меню на Медовий Спас, або, як його ще називають, Спас на воді. Його кладуть у начинки, роблять з ним пироги, вареники, млинці і ще чимало страв.

Однак, щоб мак повністю розкрив свій смак, його дуже важливо правильно підготувати. Кулінари-аматори можуть сипати сухий мак у страву, але від цього все просто перетворюється на катастрофу. Правильна макова начинка – це справжній делікатес, який додає особливого смаку. Але щоб начинка вийшла вдалою, варто знати кілька секретів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чому важливо запарювати мак?

Мак містить олію, яка з часом може надати гіркуватий присмак. Щоб позбутися цієї гіркоти, мак перед приготуванням начинки запарюють окропом протягом 30-40 хвилин. Ця процедура також допомагає маку розм'якшитись і краще перетиратися.

Як правильно перетерти мак?

Для отримання ніжної та ароматної начинки мак необхідно ретельно перетерти. Для цього можна використовувати блендер, м'ясорубку,  чи зробити все за класикою - в макітрі і макогоном. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Правильно підготовлений мак – це запорука смачної та ароматної начинки для ваших улюблених страв. Наприклад, для апетитного макового торта.