Не котами та собаками єдиними: яку домашню тваринку обрати для дитини

Домашні тварини
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Переваги домашніх улюбленців
Домашній улюбленець. Фото: Хочу!

Домашній улюбленець - це не іграшка, тому до вибору потрібно підходити розумно

Рано чи пізно у кожній сім’ї, де є діти приходить час прохань домашнього улюбленця. Тоді важливо поговорити з дітьми і пояснити, що за тваринкою потрібен догляд і піклування у довготривалій перспективі, а не на короткий час.

При виборі тваринки потрібно враховувати вік дитини, відповідальність, домашні умови, відсутність алергії у членів сім’ї та звичайно, любов до конкретного виду тварин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Домашня тваринка - це не тимчасова іграшка, а повноцінний член сім’ї, яка потребує любові, турботи, піклування і захисту. Вона буде поряд довгі роки, тому треба добре подумати, кого прийняти у сім’ю.

Рибка

Залежно від виду може жити до 7 років, не потребує багато місця, тиха, спокійна, не вимагає особливого догляду і грошей, рідко хворіє, легко годувати, неговірка.

Щурі

Милі, доброзичливі, розумні живуть до 4 років, ласкаві та товариські. Потребують постійного годування, підтримування чистоти у клітці. Випускати під наглядом, адже можуть згризати все, до чого доберуться. Найкраще купувати у зоомагазині, з відповідними сертифікатами.

Морська свинка

При дбайливому догляді може прожити до 10 років. Потребує багато їжі та велику клітку. Найкраще брати кілька осіб, щоб не сумували. Важливо забезпечити постійну наявність крейди, гілок чи спеціальних каменів для сточування зубів, які ростуть у них протягом всього життя.

Хом’як

Може жити в обмеженому просторі до 3 років. Багато спить, багато їсть і має специфічний запах, тому прибирати клітку потрібно щодня. Можна легко приручити.

Кролик

Потребує великої клітки і постійного вигулу. Багато смітить і какає, тому доведеться часто прибирати. Контактний, легко приручити і дресувати. Живе до 7 років. Може кусатися і хворіти, тому варто робити регулярні щеплення.

Тхір

Живе до 8 років, вдень переважно спить і гуляє вночі. Має сильно виражений специфічний запах. Завжди намагається втекти, тому клітка чи вольєр має бути міцним.

Єнот

Веселий, смішний, допитливий, грайливий, але має чуйний характер і легко ображається. Робить багато шкоди і намагається випрати все, до чого добереться. Не любить жити у клітці та намагається втекти. Вимагає особливого харчування. Єнот - пухнасте диво зі смішним смугастим хвостом і зворушливою мордочкою, це дитинка, яка ніколи не подорослішає.

Черепаха

Потребує акваріума чи тераріуму, спеціального освітлення і обігріву, треба врахувати, що з часом може значно вирости. Неконтактні, люблять самотність. Можуть прожити до 50 років.

Шиншила

Милий пухнастик з гострими кігтиками. Потребує великої клітки, обожнює купатися у піску. Вимагає чистоти і особливого харчування, так, як має делікатний шлунок. Довго приручається, але може стати найкращим другом. Активно почувається вночі та може прожити до 20 років.

Птахи

Шумні, голосні, співочі та роблять багато безладу. Потребують досить великої клітки або можливості політати, щоб розправити крила. Невибагливі до корму та потребують купання у піску чи воді.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Обираючи, яку тваринку ви поселите вдома задумайтеся, що ви обираєте не просто улюбленця, а повноцінного члена сім’ї, який буде жити поряд. Тому не варто брати будь-кого, а добре попередньо подумайте, кому саме ви готові дарувати своє тепло.