Коли копати картоплю: якщо побачили це на городі - пора

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

які дати підходять для копання картоплі
24 канал / Коли копати картоплю

Як зрозуміти, що можна збирати врожай

Ми розповідали, як омолодити огірки у серпні. Тепер розповідаємо, як дізнатись, що пора викопувати картоплю на зберігання.

Від правильного часу збирання залежить не лише кількість зібраного врожаю, а й його якість та здатність до зберігання. Детально розповідаємо разом із “ТСН”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Середньостиглі сорти, як правило, збирають у кінці серпня – на початку вересня. Пізні сорти зазвичай готові до збирання в кінці вересня – на початку жовтня. 

Як визначити готовність картоплі до збирання?

Коли бадилля почне жовтіти і в'янути, це сигнал, що картопля готова до збирання. Як тільки побачили це в себе на городі - час готуватись до збирання.

Дозріла картопля має щільну шкірку, яка не відшаровується. Бульби повинні досягти сортових характеристик за розмірами.

Коли копати картоплю за місячним календарем

Багато городників дотримуються місячного календаря при плануванні сільськогосподарських робіт. У 2024 році сприятливими днями для копання картоплі в серпні будуть: 14-20, 25, 29 і 30 числа.У вересні: 1-2, 6-11, 15-21, 23-26 і 29-30 числа.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Перед закладанням на зберігання ретельно просушіть картоплю. Дотримуючись цих простих рекомендацій, ви забезпечите собі багатий урожай картоплі. Також ми розповідали, чому виростають помідори з жорсткими стержнями.