Котра зараз година? Як дізнатися точний час після переведення годинника

Важливо знати
1 165
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Спосби дізнатися час після переведення годинника
Преведення годинника 2024. Фото: ukraina.info

Дізнатися точний час можна за допомогою інтернету, телефону чи стаціонарного телефону

У ніч з 26 на 27 жовтня Україна переведе стрілки годинника на зимовий час. Більшість смартфонів роблять перехід автоматично, а все інше потрібно налаштовувати самостійно. Тому важливо вміти визначити точний час, щоб помилково не перевести стрілки не у той бік.

Щоб дізнатися точний час в Україні, існує кілька зручних способів. Багато вебсайтів та застосунків в інтернеті надають актуальну інформацію про час у кожному регіоні країни, пише lux.fm.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Як точно дізнатися, котра година

Сайти

  • time.is - показує точний час для різних міст світу і часових поясів, включаючи наш;

  • 24timezones.com - на цьому сайті можна швидко знайти поточний час в будь-якому місці світу;

  • timeanddate.com - цей ресурс пропонує різноманітні інструменти для перевірки часу і дати, включно зі світовими годинниками, календарями та конвертерами часу.

Телефон

Більшість смартфонів проводять зміну часу автоматично, але у багатьох операторів мобільного зв’язку є безкоштовна послуга, яка дозволяє дізнатися точний час.

Для цього достатньо набрати *160# та натиснути кнопку виклику. Цією послугою можна скористатися навіть коли на рахунку немає грошей. Після надсилання запиту користувач отримає СМС із зазначенням часу, дати та дня тижня.

Стаціонарний телефон

Потрібно зі стаціонарного телефону зателефонувати на безкоштовний номер 121, де поточний час повідомлять автоматично. Якщо дзвонити з мобільного телефону - за виклик доведеться заплатити.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Переведення годинників, це завжди відчутний стрес для організму. Тому лікарі радять підготуватися заздалегідь, щоб уникнути негативного впливу.