Краще раніше чи не відбирати дитинство? Коли віддавати дитину до школи

Діти
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Коли краще віддати дитину до школи. Фото: blog.eva.ua/

Перед важливим кроком потрібно врахувати стан підготовки дитини

До 1 вересня залишилося мало часу і маленькі першокласники незабаром вирушать у захопливу подорож світом знань. Але чи усі з них фізично і морально готові до школи, адже деяким діткам може бути лише 6 років.

Для батьків питання, коли найкраще віддавати дитину до школи завжди викликає багато суперечок. Розібратися з дилемою допоможе гість "Сніданку з 1+1" дитячий нейропсихолог Дмитро Вакуленко.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

За українським законодавством дитина може почати відвідувати школу в 6 років, але не пізніше віку 7 років.

В цьому питанні опиратися треба не виключно на вік дитини, а й на інші критерії. Вміння читати, писати, рахувати не означає, що дитина готова до школи. Так само, як і невміння не означає, що не готова,
зауважує нейропсихолог.

Головні критерії готовності дитини до школи

✅Фізіологічна готовність: фізичне здоров’я, сенсорика, координація.

✅Соціальна готовність: емоційна зрілість, соціальні навички.

✅Мотиваційна готовність.

✅Мовленнєві навички.

✅Інтелектуальна готовність.

Школа – це не тільки про академічну сферу. Вона навчає нас виживати в майбутньому в соціумі, а не лише вчить писати і читати. Насправді чи готова дитина до школи легко визначається за 1-2 консультації з дитячим психологом. Також можна легко визначити, якщо ні, то над чим варто попрацювати,
розповідає Дмитро Вакуленко

Якщо дитину невчасно відправити до школи, можуть бути наслідки, адже це великий стрес. Адаптація може тривати до 2-х місяців. Які саме - детально дивіться у відео.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, що краще придбати маленькому першокласнику з гаджетів: телефон чи розумний годинник. Адже у кожного пристрою свої переваги.