Щоб не викинути гроші: як відрізнити справжній мед від підробки

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

банки з медом
24 канал / Як обрати гарний мед

Збережіть собі ці поради

Купити справжній натуральний мед може бути дуже складно. Ми розповідали про спосіб з оцтом

Дуже важливо знати, як відрізнити якісний мед від фальсифікату. Є кілька простих порад, які допоможуть вам зробити правильний вибір. Розповідаємо про них разом із “Книгою порад” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зовнішній вигляд

Натуральний мед має бути однорідної консистенції, без осаду та кристалів. Свіжий мед рідкий і прозорий, має бурштиновий відтінок. Взимку можна купити рідкий мед з акації, інші сорти кристалізуються в холодну пору року. Підробка може мати пінистість, неоднорідну структуру або осад на дні.

Смак та аромат

Натуральний мед має приємний, насичений квітковий аромат. Підробка може пахнути карамеллю, паленим цукром або штучними ароматизаторами. Справжній мед має чіткий, трохи терпкий смак, який може першити в горлі. Штучний мед, навпаки, має солодкий, "цукерковий" смак.

Проба на ложку

Занурте ложку в мед і покрутіть нею. Натуральний мед буде намотуватися на ложку товстою стрічкою, яка повільно стікає. Підробка ж буде стікати з ложки тонкою цівкою.

Колір

Різні сорти меду мають характерний колір. До прикладу, липовий мед - бурштиновий, гречаний мед - темно-коричневий. Квітковий мед має ніжно-жовтий відтінок. Акацієвий мед - майже безбарвний.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не спокушайтеся низькою ціною, адже справжній мед не може бути дешевим. Також ми розповідали, чому давні моряки боялись бананів.