Мало хто знає: яка різниця між білим та рожевим імбирем до суші

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

чи можна їсти рожевий імбир
SHUBA / Чому імбир рожевий

Розкриваємо секрет імбиру

Ми розповідали, скільки можна зберігати готовий борщ. Тепер розкриваємо, чому маринований імбир, який подають до суші та інших азійських страв, рожевого кольору.

Чимало людей навіть не задумуються про те, що корінь імбиру сам по собі білий. В закладах він трапляється як білий, так і рожевий. Детально розповідаємо разом із Ukr.Media .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому свіжий імбир білий, а маринований - рожевий?

Вважається, що рожевий колір гармонійніше поєднується з кольорами страв японської кухні, ніж білий. Він привертає увагу, викликає апетит та робить страви цікавішими.

Деякі джерела стверджують, що рожевий відтінок може з'явитися природним чином, якщо для маринування використовувати лише молоде коріння імбиру. Але на більшості виробництв використовується стигла сировина, а для отримання стійкого кольору додають барвник.

 Для досягнення рожевого відтінку імбир зазвичай фарбують харчовим барвником, найчастіше E124. Цей барвник не впливає на смак імбиру, але надає йому привабливого кольору.

Сьогодні все більше ресторанів віддають перевагу білому, незабарвленому імбиру. В Європі навіть заборонено пропонувати в ресторанах продукти з барвником E124, тому використовують лише білий імбир. 

В домашніх умовах теж можна зробити маринований імбир рожевим. Просто додайте білий маринований імбир до соку буряка на кілька годин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тепер ви знаєте, чому імбир буває рожевим. Також ми розповідали, чому раніше моряки боялись бананів.