Помилка в супермаркеті: яку рослинну олію не варто купувати

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

чи можна купувати соняшникову олію та як це робити
gsm-info / Як обирати рослинну олію

Тонкощі вибору цього продукту

Ми розповідали, як відрізнити справжню ікру від підробки. Тепер ділимось тонкощами, про які необхідно знати, якщо ви бажаєте обрати якісну олію в магазині.

Багато хто з нас робить помилки при виборі та використанні олії. Розповідаємо про них разом із Ukr.Media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Є кілька найпоширеніших помилок

Вибір олії з неправильною температурою димлення

Перед покупкою олії дізнайтеся її температуру димлення. Для смаження підходять олії з температурою вище 200°C (наприклад, гірчична, авокадо, виноградних кісточок, гхі).

Для запікання – до 200°C (наприклад, оливкова, рапсова). Для холодних страв – з нижчою точкою горіння (130-180°C) (наприклад, лляна, кунжутна). Використання олії з невідповідною температурою димлення при смаженні призведе до псування смаку.

Купівля олії в прозорому пластиці

Багато олій (лляна, кунжутна, оливкова, кедрова, рапсова) окислюються на світлі, втрачаючи корисні властивості та згірклого смаку. Ідеальна упаковка – темна скляна пляшка.

Вибір рафінованої олії замість нерафінованої

Нерафінована олія зберігає максимум смаку корисних властивостей. Рафінована олія очищена від домішок, включаючи корисні, та містить менше жирних кислот.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тепер ви знаєте, яку олію варто обирати для ваших цілей. Також ми розповідали, скільки можна зберігати готовий червоний борщ.