Літні секрети: як зберігати різну зелень, щоб вона залишалась свіжою понад місяць

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

тонкощі зберігання зелені в холодильнику
SHUBA / Як правильно зберігати зелень

Як зберігати різні види зелені

Ми розповідали, чому полуниця - не зовсім ягода. Тепер поговоримо про те, як варто зберігати різні види зелені. 

Зелень - це цінний продукт, що швидко в'яне і втрачає свої смакові властивості. Разом з “ТСН” розповідаємо, як найкраще зберігати свіжу зелень, щоб вона залишалася такою більше місяця після покупки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Переберіть та вимийте зелень

Після збирання або покупки зелені переберіть її, видаліть зіпсовані та підгнилі листочки, а також коріння. Ретельно промийте зелень у мисці з чистою водою, щоб видалити бруд та бактерії. Не мийте її під проточною водою, адже це може пошкодити ніжні листочки. Дайте зелені трохи просохнути, струсивши її та розклавши на паперовому рушнику.

Створіть оптимальні умови зберігання

Зберігайте зелень у прохолодному місці, але не в холодильнику, адже низькі температури можуть негативно вплинути на її свіжість. Ідеальна температура для зберігання зелені – від +4°C до +10°C. Підтримуйте високий рівень вологості навколо зелені. Для цього можна помістити її у контейнер з вологим рушником або поставити у склянку з водою (стебла повинні бути занурені у воду, а листочки – ні). Захищайте зелень від прямих сонячних променів.

Різні види зелені – різні методи зберігання

  • Зберігайте петрушку у вертикальному контейнері з водою та боковим отвором для доливання рідини. У такому контейнері петрушка може протриматися до 50 днів. Якщо контейнера немає, використовуйте скляну банку з водою (до 20 днів) або зберігайте зелень без води (до 10-15 днів).

  • Зберігайте кінзу в банці або контейнері, зануривши стебла у воду, а листочки залишивши на поверхні. Без води кінза зів'яне протягом тижня.

  • Зберігайте кріп у контейнері з водою до 2 місяців, у банці з водою – до 45 днів, без води – до 20 днів.

  • Зберігайте зелену цибулю з корінням, помістивши коріння у воду, а листя – у пакет з отворами. Так вона протримається до 3 тижнів. Також можна загорнути зелену цибулю у вологий рушник (до 14 днів).

  • Зберігайте базилік окремо від інших продуктів, адже він має сильний запах. Використовуйте контейнер або банку з водою (до тижня).

  • Зберігайте шпинат у поліетиленовому пакеті з отворами до 6 днів. У воді він буде швидше псуватися

  • Мелісу та м'яту зберігайте у вологому рушнику або контейнері з водою. Так вони будуть свіжими до тижня.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тепер ви знаєте, як краще зберігати зелень. Також ми розповідали, як довго можна тримати в холодильнику червоний борщ.