Ви не знали цього: 5 фруктів, які дозрівають після того, як ви їх купите

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

які фрукти продовжують дозрівати після збирання
metro.ua / Деякі фрукти належать до категорії клімактеричних

Такі плоди називають клімактеричними

Ми розповідали, чому в давнину моряки боялись бананів . Тепер поговоримо про цікаве явище - деякі фрукти продовжують дозрівати навіть після збирання. Розповідаємо про це детально.

Деякі плоди можуть ставати стиглішими навіть після того, як ви принесете їх додому з магазину. Ці фрукти називають "клімактеричними", і вони не перестають дозрівати після того, як їх зірвали. Розповідаємо про це разом із “РБК-Україна”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Які ж фрукти належать до цієї групи?

Банани

Ці тропічні красені, мабуть, найвідоміші з усіх клімактеричних фруктів. Незрілі банани з яскраво-зеленою шкіркою перетворяться на солодкі та ароматні ласощі протягом 5-7 днів за кімнатної температури.

Кісточкові фрукти

Персики, нектарини, абрикоси та сливи також дозрівають після збору. Їм знадобиться 2-3 дні, щоб стати м'якими та соковитими. Незрілі кісточкові фрукти мають тверду шкірку, а стиглі - трохи м'яку та податливу при натисканні.

Груші

Ці соковиті фрукти також можуть дозріти на вашому кухонному столі. Щоб пришвидшити процес, покладіть їх поруч з яблуками або бананами, які виділяють етилен - газ, що сприяє дозріванню. Стиглі груші можна зберігати в холодильнику 3-5 днів.

Ківі

і пухнасті зелені плоди стають м'якими та солодкими протягом 3-5 днів за кімнатної температури, особливо якщо їх покласти поруч з бананами та яблуками. Незрілі ківі мають тверду шкірку, а стиглі - трохи м'яку та злегка зморщену.

Манго

Цей тропічний фрукт продовжує дозрівати після того, як ви його купите. Незрілим манго з твердою шкіркою знадобиться 3-8 днів при кімнатної температури, щоб стати м'якими та ароматними. Стиглі манго мають приємний солодкий запах і трохи пружинять при натисканні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Отже, купуючи клімактеричні фрукти, обирайте ті, які трохи недозрілі, особливо якщо ви не плануєте з’їсти їх в той же день. Також ми розповідали, як прогнати черв’яків з черешні.