Навіщо класти монетку у холодильник: хитрий лайфхак для відключень

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

навіщо класти монетку у холодильник
Колаж Hochu.ua / Цікавий лайфхак з монеткою

Трюк з монеткою та склянкою льоду

Ми розповідали, чому в давнину моряки боялись бананів. Тепер ділимось цікавим трюком для відключень. 

Звичайна монетка, залишена в холодильнику, розповість вам, чи вимикалось світло за вашої відсутності. Трюк дієвий як для відключень світла, так і для тривалої відсутності власника вдома, наприклад, під час відпустки. Детально розповіли на Pixelinform . Цей простий лайфхак допоможе вам перевірити, чи працював холодильник належним чином під час вашої відсутності.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як це зробити:

  • Візьміть звичайну склянку, наповніть її водою та поставте в морозильну камеру. Коли вода замерзне, дістаньте склянку з морозильника і покладіть на лід монетку.

  • Поверніть склянку в морозильну камеру і зачекайте, поки вода знову замерзне. Після повернення додому дістаньте склянку з холодильника і подивіться, де знаходиться монета.

Якщо монетка "замерзла" в льоду, це значить, що холодильник вимикався, можливо, через перебої з електроенергією. Лід танув, монетка опускалася вниз, а потім вода знову замерзла, "захопивши" монетку всередину. В цьому випадку слід перевірити продукти в холодильнику: ті, що зіпсувалися, вживати не можна.

Якщо монетка залишилася на льоду, це означає, що холодильник працював без проблем протягом вашої відсутності. Продукти в ньому можна сміливо вживати, якщо, звичайно, їх термін придатності не вийшов.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Цей простий трюк допоможе вам зберегти продукти свіжими та уникнути харчового отруєння. Також ми розповідали, скільки можна зберігати готовий борщ.