Лайфхаки для відключень: як зберігати молочку без холодильника

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

правильне зберігання молочних продуктів
24 канал / Як зберігати молочку без холодильника

Тонкощі правильного зберігання

Ми розповідали, яка різниця між морозивом та джелато. Тепер ділимось порадами, які знадобляться вам під час відключення світла. 

Молочні продукти - одні з тих, що псуються найшвидше. Разом з “РБК-Україна” розповідаємо, як зберегти свіжість молока, сиру, сметани та інших молочних продуктів без холодильника.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Кип'ятіння

Це найефективніший спосіб продовжити термін придатності молока. Кип'ятіння стерилізує продукт, що дозволяє зберігати його до 7 днів за кімнатної температури. Використовуйте для кип'ятіння каструлю з нержавіючої сталі або емальованого посуду. Після кип'ятіння дайте молоку охолонути до кімнатної температури, а потім перелийте його в чисту, стерилізовану ємність (скляну банку, порцеляновий глечик). Щільно закрийте кришку та поставте в найпрохолодніше місце у вашому домі.

Зберігання в прохолодному місці

Оберіть найпрохолодніше місце у вашому помешканні, наприклад, підвал, комору, тіньове місце на балконі. Використовуйте ізоляційні матеріали, такі як товсті рушники, ковдри, пінопласт, щоб довше зберегти холод. Загорніть молочні продукти в чисту тканину, пергаментний папір або харчову плівку. Міняйте обгортку щодня, щоб запобігти утворенню конденсату.

Використання льоду

Якщо у вас є доступ до льоду, загорніть його в чисту тканину або рушник і покладіть поруч з молочними продуктами. Це допоможе створити прохолодне середовище та сповільнити псування. Міняйте лід щодня, коли він тане.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Пам'ятайте, що зберігання молочних продуктів без холодильника все одно скорочує термін їх придатності. Також ми розповідали, як перевірити якість ковбас и в домашніх умовах.