Ви неправильно зберігаєте каву: куди її потрібно поставити насправді

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

де варто зберігати каву
ШІ / Краще місце зберігання кави

Чому холодильник – кращий вибір?

Ми розповідали, як перевірити якість ковбаси в домашніх умовах. Тепер ділимось порадами, які допоможуть вам довше зберігати смак та аромат кави.

Хоча багато людей зберігають мелену каву просто на полиці у шафі, насправді це не найкращий спосіб зберегти її свіжість та аромат. Детально розповідаємо про це разом із “Главредом”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому не варто зберігати мелену каву в шафі?

Мелена кава швидко втрачає свої леткі сполуки, які відповідають за її насичений аромат та смак. Зберігання в шафі, де присутній кисень, світло та тепло, прискорює цей процес. Також кисень у повітрі спричиняє окислення жирів у каві, що робить її гіркою та прогірклою.

Як правильно зберігати мелену каву?

Зберігайте мелену каву в герметичній ємності, щоб мінімізувати контакт з повітрям, світлом та сторонніми запахами. Ідеальне місце для зберігання меленої кави - це холодильник. Низька температура уповільнює процеси окислення та втрати аромату. Якщо ви не можете зберігати каву в холодильнику, оберіть темне, прохолодне місце подалі від джерел тепла та світла.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Меліть каву невеликими порціями, щоб максимально зберегти її свіжість. Правильне зберігання меленої кави допоможе вам довше насолоджуватися її насиченим та багатим смаком. Також ми розповідали, яка різниця між морозивом та джелато .