Як вибрати найсмачніший кавун: на що звертають увагу продавці на ринку

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як правильно обирати кавун
comfy.ua / На що звертати увагу під час вибору кавуна

Ознаки, які свідчать, що кавун стиглий та солодкий

Ми розповідали, чим морозиво відрізняється від джелато . Тепер ділимось порадами, які допоможуть обрати смачний та стиглий кавун.

Не завжди легко знайти дійсно стиглий та якісний плід. Разом із poradbook ділимось кількома порадами, про які знають продавці на ринку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сухий хвостик - не завжди показник

Багато хто вважає, що сухий хвостик гарантує стиглість кавуна. Це не зовсім так. Хвостик може бути сухим, а сам плід всередині - гнилим. Тому зверніть увагу на його колір: він має бути зеленуватим та трохи сухим.

Місце, де знаходилась квітка

Широке місце свідчить, що кавун не стиглий. Маленьке місце - ягода вже дозріла, соковита та солодка.

Чіткий малюнок

Стиглий кавун має чіткі та однакові смуги, які чергуються. Якщо ж малюнок нечіткий, це свідчить про те, що плід не дозрів. Великі білі плями на поверхні - ознака того, що він зріс на землі і може бути заражений яйцями гельмінтів.

Коли можна купувати кавуни

Плоди починають дозрівати в середині липня. Тому, якщо ви вирішите поласувати ягодою на початку літа, ризикуєте зашкодити своєму здоров'ю.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вибираючи кавун, важливо орієнтуватися не лише на один фактор, а на комплекс ознак. Так ви зможете гарантовано придбати стиглий, смачний та безпечний плід, який стане окрасою вашого столу. Також ми розповідали, як перевірити якість ковбаси в домашніх умовах.