Зелене авокадо швидко стане стиглим і апетитним: простий лайфхак

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як виправити нестиглий авокадо
ukranews.com / Як прискорити достигання авокадо

Авокадо можна легко зробити стиглим

Ми розповідали, як в домашніх умовах перевірити якість ковбаси. Тепер ділимось лайфхаком, який допоможе швидко довести “до кондинції” нестигле авокадо.

Нестигле авокадо тверде, має гіркуватий смак і не має характерної кремової текстури. Та все можна врятувати, навіть якщо ви купили саме таке авокадо. Як це зробити, розповіли на ProstoWay.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як пришвидшити дозрівання авокадо?

Покладіть авокадо в паперовий пакет. Додайте до нього стиглий банан або яблуко. Закрийте пакет і залиште при кімнатній температурі.

Банани та яблука під час дозрівання виділяють етилен - газ, який сприяє дозріванню інших плодів. Паперовий пакет утримує етилен, створюючи сприятливі умови для авокадо.

Зазвичай для дозрівання авокадо в паперовому пакеті з бананом або яблуком достатньо 24-48 годин. Проте час може варіюватися залежно від ступеня стиглості авокадо.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Перевіряйте авокадо на дотик кожні кілька годин. Коли воно стане м'яким, але не надто, значить, воно дозріло. Цей спосіб підходить не лише для авокадо, але й для інших фруктів, які довго дозрівають, наприклад, ківі, манго або груш. Також ми розповідали, яким є ідеальний бутерброд.