Всі зберігають її неправильно: ви самі псуєте соняшникову олію

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

помилка у зберіганні соняшникової олії
ТСН / Як її правильно зберігати

Дуже важливо правильно її зберігати

Ми розповідали, який відсоток жиру повинен бути у вершковому маслі, щоб купити його. Тепер ділимось порадами для правильного зберігання соняшникової олії. 

Разом з “УНІАН” розповідаємо про головні помилки у зберігання цього продукту. З ними вона довго буде залишатися свіжою та придатною до вживання.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Як правильно її зберігати

Температура

Оптимальна температура зберігання соняшникової олії - від +5°C до +20°C. Не рекомендується зберігати олію біля джерел тепла (плита, духовка, радіатор), адже це може призвести до її псування. Не заморожуйте олію, адже після розморожування вона може втратити свої властивості.

Світло

Соняшникова олія чутлива до світла, тому її краще зберігати в темному місці. Найбільшою помилкою є поставити її на стіл біля плити - так її дійсно зручно використовувати, однак пряме сонячне проміння псує смак та аромат продукту. Зберігайте олію в оригінальній пляшці з темного скла або перелийте її в інший темний посуд.

Повітря

Щоб олія не окислювалася, важливо мінімізувати контакт з повітрям. Щільно закривайте пляшку з олією після кожного використання. Не рекомендується зберігати олію в відкритому посуді.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете зберегти соняшникову олію свіжою та ароматною. Також ми розповідали, які види піци українці люблять найбільше.