Кілька крапель аптечного засобу - і будете знати, чи продавець обманює: як купити справжній мед

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

навіщо крапати йод в мед
24 канал / Як обирати мед

Як правильно обирати мед

Скоро Медовий Спас, а це означає, що пора запасатися медом нового врожаю. Розповідаємо, що варто знати, щоб не купити підробку.

На жаль, поганий мед у продажу зустрічається частіше, ніж нам хотілося б. І в цьому винні не бджоли, а недобросовісні пасічники або виробники, які намагаються замаскувати підробку під натуральний продукт. Як же вибрати якісний мед, розповіли на сайті “Пасіка Олекси”. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Є декілька секретів, які допоможуть вам не помилитися

Де купувати

Уникайте сумнівних місць і не купуйте мед у людей, які не викликають довіри. Найкраще купувати мед у знайомого бджоляра або безпосередньо на пасіці.

Зовнішній вигляд

В залежності від сорту мед може мати різні відтінки, від темно-коричневого до білого. Найбільш розповсюджений - бурштиновий та різні відтінки жовтого. Мед не повинен мати сторонніх домішок чи підозрілих вкраплень. Чим натуральніший мед, тим приємнішим буде його запах.

В'язкість

Опустіть ложку в мед і підніміть її. Якісний мед буде повільно стікати з неї рівно вниз. Підроблений продукт надто швидко стікає або розбризкується. При накручуванні меду на ложку він має лягати рівно.

Домашні перевірки

Крапніть у мед краплинку йоду. Якщо маса посиніє, то в ній міститься мука або крохмаль - це підробка. Також можна додати до меду оцтову есенцію. Якщо розчин зашипить, в меді є крейда.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Головним параметром для вибору меду залишаються його смакові якості. Дотримуючись цих простих правил, ви завжди зможете придбати якісний та натуральний мед. Також ми ділились порадами з вибору вершкового масла.