Вчені винайшли новий вид шоколаду: відомо, який він на смак

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

дитина їсть шоколад
ШІ / Новий вид шоколаду буде екологічнішим

Створили новий, більш екологічний шоколад

Ми розповідали, що означає, коли кришиться вершкове масло. Тепер розповідаємо про цікаве дослідження швейцарських науковців.

Швейцарські вчені розробили новий вид шоколаду, який не тільки смачний, але й корисний для здоров'я і планети. Це особливо важливо, адже останнім часом дуже зменшились врожаї какао-бобів. Детально про новий вид шоколаду розповідаємо разом із lavanguardia.com.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чим відрізняється новий вид шоколаду?

Для звичайного шоколаду з усього какао-плоду використовують лише боби, тобто насіння, а сам фрукт, тобто його м’якоть, викидають. Секрет нового виду шоколаду полягає в тому, що для його виробництва використовуються не тільки какао-боби, а й інші частини плоду какао. Це дозволяє зробити шоколад більш поживним і знизити його вплив на навколишнє середовище.

какао та какао-боби
24 канал / Какао - лише частина плода дерева какао

Який на смак новий шоколад?

Новий шоколад містить більше клітковини і менше насичених жирів, але при цьому на смак майже такий самий, як і традиційний шоколад. Відрізняється він лише тонкими фруктовими нотками.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Загалом те, як розвивається гастрономія, йде до більш усвідомленого споживання і використання. Також ми розповідали, як зберігати свіжі огірки.