Білі проти коричневих: чим відрізняються кури, які несуть яйця різних кольорів

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

які яйця кращі - білі чи коричневі
ukr.media / Від чого насправді залежить колір яєць

Чи має значення колір яєць

Ми розповідали, що робити, якщо вершкове масло кришиться. Тепер розповімо про те, чим же насправді відрізняються білі яйця від коричневих.

Хто з нас не стояв перед холодильником у супермаркеті, вагаючись між білими та коричневими яйцями? Ця дилема часто виникає через поширені міфи про те, що колір шкаралупи впливає на смак і поживну цінність яєць. Давайте разом із eatingwell.com розберемося, чи дійсно це так.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чому яйця різного кольору?

Колір яєчної шкаралупи визначається породою курки. Кури з білим оперенням несуть, як правило, білі яйця, а з червоним – коричневі. Але це не впливає на внутрішній склад яйця.

Чи є різниця в поживній цінності?

Ні, колір шкаралупи не впливає на кількість білка, жиру, вітамінів і мінералів в яйці. Єдине, що може змінити склад яєць – це раціон курки. Наприклад, якщо курей годувати кормом, збагаченим омега-3 жирними кислотами, то жовтки в їхніх яйцях будуть містити більше цих корисних речовин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Отже, вибір між білими і коричневими яйцями – це в першу чергу питання особистих переваг. Колір шкаралупи не впливає на смак і поживну цінність продукту. Головне – обирати свіжі яйця від надійних виробників. До речі, ми розповідали, якою стороною повинні лежати яйця у упаковці в магазині.