Що покласти в банку з сушеними грибами, щоб були смачними цілий рік: хитрий трюк для зберігання

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як правильно зберігати сушені гриби
gotoshop.ua / Секрети тривалого зберігання грибів

Як зберегти аромат лісу на зиму

Гриби - це чудовий дар природи. Вони смачні, ароматні і поживні. На зиму їх часто консервують. Однак саме сушіння - один із найкращих способів зберегти їхній аромат і смак на довгий час. 

Білі гриби, лисички, підберезовики – всі вони стають ще смачнішими після сушіння. Але щоб насолоджуватися цим лісовим даром якомога довше, важливо знати, як правильно їх зберігати. Розповідаємо разом із  Ukr.Media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Ідеальні умови для зберігання

Гриби бояться вологи. Зберігайте їх у сухому, добре вентильованому місці. Щоб уникнути попадання вологи та сторонніх запахів, використовуйте скляні банки з щільними кришками або вакуумні пакети, покладіть їх у темне місце.

Як зберегти гриби на зиму

Перед тим, як помістити гриби в тару, ретельно її вимийте і просушіть. Скляні банки можна простерилізувати для більшої безпеки. Розкладіть сушені гриби по банках або пакетах, залишаючи невеликий простір зверху.

Щільно закрийте банки кришками або відкачайте повітря з пакетів. Помістіть тару з грибами в темне, сухе місце. Ідеально підійде кухонна шафа або комора.

Щоб уникнути появи комах, можна додати в тару з грибами лавровий лист або зубчик часнику. Хоча б раз на місяць перевіряйте гриби на наявність цвілі або інших пошкоджень.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

При дотриманні всіх правил зберігання, сушені гриби можуть зберігатися до 1 року, не втрачаючи своїх смакових якостей. Також ми розповідали, як можна виростити гриби на ділянці.