Хитрий трюк - і масло не згорить: що потрібно зробити зі сковорідкою

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як правильно смажити на вершковому маслі
ШІ / Як на ньому смажити

Щоб смачно смажити на вершковому маслі

Вершкове масло надає стравам неповторного, вершкового смаку. Яєчня, омлет, тости – класичні приклади страв, які стають ще смачнішими завдяки цьому продукту. Також ми розповідали, чи потрібно насправді класти горілку в морозильну камеру.

Однак, у вершкового масла є один значний недолік – низька температура димлення. Це означає, що воно швидко горить на розігрітій сковороді, утворюючи неприємний дим та темну кірку, яка псує смак страви. Існує кілька простих способів, які допоможуть вам насолодитися смаком вершкового масла, не зіткнувшись із неприємними наслідками. Розповідаємо про це разом із Pixelinform.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Як уникнути проблем під час смаження на вершковому маслі?

  • Класичний метод – змішати вершкове масло з рослинною олією. Це підвищує температуру димлення суміші і запобігає швидкому пригоранню.

  • Якщо ви не хочете змішувати ці продукти, спробуйте попередньо змастити сковороду рослинною олією. Тонкий шар олії створить бар’єр, який не дозволить вершковому маслу швидко згоріти.

  • Перед додаванням у сковороду розтопіть вершкове масло на водяній бані. Розтоплене масло рівномірно розподілиться по поверхні сковороди і менше схильне до горіння.

Загалом же, чим нижча температура, тим менше ризик пригорання масла. Регулярно перемішуйте страву і стежте за тим, щоб масло не підгорало.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих рекомендацій, ви зможете насолодитися насиченим смаком страв, приготованих на вершковому маслі. Також ми розповідали, на яку полицю в холодильнику слід перекласти кавун, який вже розрізали.