Варені яйця очистяться за 10 секунд: хитрий лайфхак з банкою

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як ідеально посмажити картоплю . Тепер ділимось цікавим лайфхаком, який за 10 секунд допоможе зняти шкаралупу одразу з кількох варених яєць.

Зазвичай цей процес може займати чимало часу, особливо у випадку, якщо яєць вам потрібно багато. Втім, є цікавий лайфхак, який значно полегшує і прискорює чищення. Про нього розповіли на today.ua .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як почистити кілька варених яєць за лічені секунди

Покладіть потрібну кількість яєць в сотейник і залийте їх холодною водою. Доведіть воду до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть яйця до того стану, який вам потрібен.

Одразу після цього зніміть яйця з вогню і обережно перекладіть їх в холодну воду. Дайте їм охолонути протягом 1-2 хвилин. Постукайте кожним яйцем об стінку сотейника, щоб утворилася невелика тріщина.

Після цього перекладіть яйця в скляну банку. Залийте їх холодною водою, не наповнюючи банку доверху. Щільно закрийте банку кришкою. Сильно трясіть банку 10 секунд.

Відкрийте банку і ви побачите, що вся шкаралупа відійшла від яєць. Ви легко можете очистити яйця руками. Для кращого результату використовуйте холодну воду. Якщо деякі шматочки шкаралупи залишилися на яйцях, просто обполосніть їх під проточною водою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Цей лайфхак дійсно економить час і робить очищення яєць веселим та легким. Також його можна використовувати для очищення перепелиних яєць. Крім того, ми розповідали, як можна просто і швидко прибрати грудочки з рідкого тіста.