Не злипнуться і не розваряться: як насправді потрібно варити макарони

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як смачно зварити макарони
uaportal.com / Як смачніше приготувати макарони

Прості макаронні секрети

Ми розповідали, як кубик льоду допоможе приготувати смачні макарони. Тепер ділимось додатковими порадами, які варто пам’ятати, щоб гарнір вийшов апетитним, не розварився і не склеївся.

На порталі “Доброта” поділились секретами ідеальних макаронів, які не злипаються. ці правила допоможуть вам приготувати справді смачні макарони.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Пропорції

На 100 г макаронів використовуйте 1 літр води та 10 г солі. Додавайте сіль у воду перед макаронами. Віддавайте перевагу твердим сортам пшениці, про що зазвичай вказується на упаковці. Готуйте макарони у великій каструлі. На 450-500 г макаронів знадобиться каструля об'ємом не менше 4 л.

Не ламайте

Не ламайте макарони, особливо спагетті. За хвилину в окропі вони самі розподіляться рівномірно. Виняток – рецепти, де ламана форма макаронів є обов'язковою, або приготування для дітей.

Кидайте в окріп

Додавайте макарони лише в киплячу воду, щоб запобігти їх злипанню. Варіть на максимальному вогні. Читайте уважно етикетку на упаковці.

Не промивайте

Не промивайте готові макарони холодною водою, адже це робить їх клейкими та позбавляє смаку. Відкиньте макарони на друшляк, дайте стекти воді, а потім додайте трохи олії або вершкового масла.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Слідуючи цим простим правилам, ви зможете приготувати ідеальні макарони. Також ми розповідали, як смачніше приготувати варені яйця.