Щоб взимку їсти апетитні кабачки: як їх правильно заморозити

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як зберегти кабачки на зиму
Сегодня / Як їх правильно заморозити

Вдалі способи заморозки овочу

Ми розповідали, як відрізнити натуральну ікру від підробки. Тепер ділимось порадами, які дозволять вам зберегти на зиму кабачки.

Кабачки – це універсальний овоч, який можна використовувати для приготування безлічі страв. Завдяки заморожуванню ви можете насолоджуватися їх свіжим смаком та користю протягом усього року. На порталі “Доброта” розповіли, як це можна вдало зробити.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Кубик

Цей метод підходить для рагу, супів та інших страв, де потрібна подрібнена форма. Наріжте кабачки кубиками приблизно 1 см. Бланшуйте їх в окропі без солі протягом 2-3 хвилин. Відкиньте на друшляк, облийте холодною водою, а потім просушіть на рушнику.

Розкладіть кубики кабачків на деку, застелене харчовою плівкою, та заморозьте протягом 4 годин при температурі -20°C. Перекладіть заморожені кубики в щільні пакети та зберігайте в морозилці.

Кружальцями

Цей метод підходить для смаження кабачків у клярі, оладок або інших страв, де потрібна форма кружечків. Наріжте кабачки кружечками товщиною 1-1.5 см. Заморозьте кружечки аналогічно кубикам.

Терті кабачки

Цей метод підходить для приготування кабачкових оладок, млинців та інших страв, де потрібна тертий кабачок. Натріть кабачки на крупній тертці. Відіжміть зайву рідину за допомогою марлі або сита. Розкладіть терту масу по пакетах, випустіть зайве повітря та заморозьте протягом 4 годин при температурі -20°C.

Пюре

Цей метод підходить для приготування дитячого харчування, супів-пюре та інших страв, де потрібна пюреподібна форма. Наріжте кабачки та відваріть їх у воді без солі до м'якості. Збийте кабачки блендером до однорідної маси. Залиште пюре охолонути, а потім розкладіть по формочках для льоду або маленьких пакетах. Заморозьте протягом 4 годин при температурі -20°C. Перекладіть заморожене пюре в щільні пакети та зберігайте в морозилці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Завдяки заморожуванню кабачки збережуть свій смак та корисні властивості протягом усього року. Також ми розповідали, як кубик льоду допоможе вам зварити макарони.