Як зберегти петрушку на зиму без втрати смаку та аромату: найкращі способи

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як заморозити петрушку
24 канал / Як правильно зберегти петрушку

Запасаємося петрушкою на зиму

Ми ділились лайфхаком для зберігання зелені. Тепер розповідаємо, як правильно заморозити петрушку на зиму.

Сезон свіжості петрушки доволі короткий. На щастя, існує декілька чудових способів зберегти цю зелень на зиму - заморозити її. Разом із “Добротою” ділимось 3 простими, але дієвими методами заморозки петрушки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Заморожування пучками

Цей спосіб є найпростішим і найшвидшим. Вам знадобиться: свіжа петрушка, паперові рушники, харчова плівка. Ретельно промийте петрушку під проточною водою. Дайте їй трохи обсохнути на паперових рушниках. Зберіть петрушку в пучки того розміру, який вам зручніше використовувати. Щільно загорніть кожен пучок харчовою плівкою. Покладіть загорнуті пучки петрушки в морозильну камеру.

Заморожування в олії

Цей метод чудово підходить для тих, хто хоче зберегти петрушку максимально ароматною. Вам знадобиться: свіжа петрушка, оливкова або соняшникова олія (або розтоплене вершкове масло), формочки для льоду або контейнер для заморожування. Подрібніть петрушку ножем. Змішайте подрібнену петрушку з олією (або вершковим маслом) в пропорції 1:1. Розкладіть суміш по формочках для льоду або контейнеру, заморозьте.

Заморожування кубиків з петрушкою

Цей спосіб є чудовою альтернативою заморожуванню в олії. Вам знадобиться: свіжа петрушка, холодна кип'ячена вода, формочки для льоду. Подрібніть петрушку та заповніть нею формочки для льоду. Залийте петрушку холодною кип'яченою водою. Заморозьте.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Додавайте заморожену петрушку в страви не розморожуючи. Зберігаючи петрушку в морозильній камері, ви зможете насолоджуватися її свіжістю. Також ми ділились секретами ніжного картопляного пюре.