Секрети професійних кухарів: чому у ресторанах риба завжди має скоринку, а у вас - перетворюється на кашу

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як правильно змажити рибу - навіщо солити сковороду
24 канал / Секрети смачної риби

Як досягти золотистої скоринки

Ми розповідали про вдалий спосіб заморожування кабачків. Тепер ділимося лайфхаками, які допоможуть вам щоразу готувати рибу ідеально.

Ці секрети дають відповідь на запитання, чому в ресторанах шматочки завжди мають апетитну скоринку, а у вас – перетворюються на кашу. Детально розповідаємо про це.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Цукор – ваш таємний інгредієнт

Невелика дрібка цукру, додана до панірування, творить справжні чудеса! Цей простий інгредієнт прискорює процес карамелізації, роблячи скоринку риби не лише хрусткою, а й приємно золотистою. Пам'ятайте, що вам потрібна лише одна дрібка, інакше цукор може згоріти і дати гіркий смак.

Кукурудзяне борошно

Відмовтеся від пшеничного борошна! Для панірування риби використовуйте кукурудзяне. Воно має більш дрібну текстуру, що гарантує більш рівномірне та хрустке покриття. А ще в нього менші шанси згоріти.

Сольовий бар'єр

Щоб риба не прилипала до сковороди, додайте трохи солі до олії перед смаженням. Чи не солити рибу, а посолити безпосередньо розпечену олію. Цей простий трюк збереже форму риби та допоможе створити невидимий бар'єр між рибою та сковородою.

Не поспішайте з рибою

Смажте рибу порційно, щоб вона мала достатньо місця для рівномірного приготування. Не поспішайте перевертати рибу – дайте їй годину підзолотитися з одного боку, перш ніж перевернути на інший. Після зняття риби зі сковороди дайте їй трохи відпочити на паперовому рушнику.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих порад, ви зможете легко приготувати рибу з хрусткою золотою скоринкою, яка порадує вас та ваших близьких. Також ми розповідали, як почистити молоду картоплю без ножа.