Стара картопля на смак буде як молода: який секретний інгредієнт треба додати у воду?

Кулінарні підказки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Варена картопля як молода: секрет приготування смачної страви зі старої картоплі
Як смачно відварити стару картоплю - буде на смак як молода: рецепт. Фото: noviydoctor.com

Схожість буде 100%-ва!

Смачна молода картопелька з кропом — базова страва літа. Однак ціни на молоду картоплю багато кого можуть неприємно здивувати… Та й старої могло залишитись вдосталь — невже її доведеться просто викинути?.. 🥺

Ні, не доведеться! Спеціально для вас ми підготували лайфхак, який допоможе приготувати стару картоплю “а-ля молода”. Для цього достатньо під час варіння картоплі додати у воду один секретний інгредієнт. Що саме треба засипати у каструлю до старої картоплі, розповідає sensatsiya.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Як зробити стару картоплю на смак як молоду?

Насамперед варто підготувати до приготування стару картоплю. Для цього ми промиваємо її під холодною водою, приділяючи особливу увагу уже зморщеним ділянкам. Далі нам варто залишити старі бульби у холодній воді на 1 год — так вони стануть більш пружними і краще зваряться.

Чистимо картоплю від шкірки, як зазвичай, та нарізаємо великими шматками. Кладемо у каструлю та заливаємо водою повністю, ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння.

А от щоб “перетворити” стару картоплю на молоду, у воду під час варіння варто додати трохи цукру. Достатньо 1 ч.л. після того, як вода закипить — і стара картопля буде як молода на смак, м’яка, смачна та ароматна.

Саме таким лайфхаком користуються “прокачані” кулінари.

Крім того, ви можете додати до картоплі під час відварювання ½ ч.л. лимонного соку. Це також покращить смак старої картоплі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що молоду картоплю можна приготувати як піцу. Ця смачна та ситна страва точно сподобається вам та вашій родині!