Це повинен знати кожен кулінар: чому вибухають банки з огірками

Кулінарні підказки
964
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як закрити огірки
24 канал / Як правильно закрити їх на зиму

Чому банки з консервацією не стоять

Ми розповідали про вдалий спосіб заготівлі ягід на зиму. Тепер ділимось порадами для заготівлі на зиму огірків.

За цією простою заготівлею ховається справжнє мистецтво консервування. Разом із Pixelinform розповідаємо, що варто знати, щоб заготівлі виходили вдалими і довго зберігались.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Індивідуальний смак – ваш ідеальний баланс

Не бійтеся експериментувати! Рецепти – це лише основа, адже саме ви можете творити власний неповторний смак маринаду. Змінюйте пропорції солі, цукру та оцту, додавайте спеції та трави, шукайте ту ідеальну комбінацію, яка підкоритиме ваші рецептори. Пам'ятайте: оцет, хоч і важливий для регулювання кислотності, не повинен бути надмірним, щоб не зіпсувати смак заготовок.

Однорідний смак – кожен огірок досконалий

Щоб всі огірки в банці мали гармонійний смак, рекомендується розчинити сіль і цукор не в банці, а в окремому літрі води. Так ви приготуєте однорідний розсіл, який гарантує рівномірне просочення огірків маринадом.

Запобігання вибухам – безпека та спокій

Причина здуття кришок та псування консервації криється у бактеріях та грибках, які викликають бродіння. Тому ретельно мийте огірки та всю зелень, а перед додаванням до банки – обов'язково прокип'ятіть протягом 3-5 хвилин.

Класичний рецепт – бездоганний результат

Для 1 літра води використовуйте 2 столові ложки солі без гірки, 1 столову ложку цукру та 1 чайну ложку оцтової есенції. Це ідеальне співвідношення для хрустких, ароматних та апетитних огірків.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

З цими секретами ваші огірки завжди будуть хрусткими, ароматними та радуватимуть вас чудовим смаком протягом всієї зими. Також ми ділились рецептом ароматної “зеленої бомби”.