Як посмажити гору баклажанів з однією столовою ложкою олії: хитрий трюк

Кулінарні підказки
1 140
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як смажити баклажани без олії
lenta.com.ua / Хитрий трюк для баклажанів

Проста кулінарна хитрість

Ми розповідали, як правильно варити кукурудзу. Тепер ділимось лайфхаком, який буквально врятує вас, якщо ви любите смажені баклажани, але не бажаєте взивати багато олії.

Баклажани, нарізані кружечками і обсмажені до золотистої скоринки - мабуть, для багатьох найулюбленіший спосіб вживання цих овочів. Однак є у них один суттєвий недолік - під час смаження овочі вбирають дуже багато олії. “Хочу” розповідає про хитрий трюк, який дозволить уникнути цього.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Як посмажити баклажани майже без олії

Для цього лайфхаку знадобиться мікрохвильовка. Наріжте баклажани, як зазвичай. У воді розчиніть сіль і залийте цим розчином шматочки. Залиште їх так на 15-20 хвилин - це прибере гіркоту.

Коли цей час мине, злийте більшу частину води, так, щоб на дні посудини залишилось зовсім трохи. Мікрохвильову піч виставіть на максимальну потужність, поставте туди баклажани і готуйте їх 4 хвилини.

Після цього дістаньте напівготові баклажани з мікрохвильовки. Злийте зайву рідину з овочів та просушіть їх паперовими серветками. Додайте 1 столову ложку олії, перемішайте. В кінці обсмажте баклажани до золотистої скоринки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так ви зможете посмажити одразу багато баклажанів всього на одній-двох столових ложках олії. Також ми розповідали, як смачніше приготувати картоплю.