Через ці помилки у вас виходить липка “блямба” замість макаронів: як варити їх правильно

Кулінарні підказки
833
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як правильно варити пасту
ШІ / ПОмилки у приготуванні макаронів

Помилки у приготуванні макаронів

Варити макарони здається простим завданням, але навіть у такій, здавалося б, очевидній справі є свої нюанси. Ми розповідали, чи потрібно під час цього процесу використовувати кришку. Тепер поговоримо про поширені помилки, через які гарнір злипається і стає однією суцільною “блямбою”.

Давайте розберемося, як уникнути цих помилок і зварити ідеальні макарони. “Хочу” розповідає, що насправді все доволі просто, якщо пам’ятати про декілька важливих моментів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Поширені помилки при варінні макаронів

Кидання макаронів у холодну воду

Коли макарони потрапляють у холодну воду, вони починають варитися нерівномірно. Саме через це вироби злипаються і втрачають свою текстуру.

Занадто раннє додавання макаронів

Якщо кинути макарони в воду, яка тільки-но починає кипіти, вони також можуть злипнутися. Потрібно почекати кілька секунд, щоб вода добре закипіла.

Ламання макаронів перед варінням

Ламаючи макарони, ми збільшуємо площу контакту з водою. А це призводить до швидшого виділення крохмалю і, як наслідок, до злипання.

Як варити макарони правильно:

Каструля повинна бути досить великою, щоб макарони могли вільно плавати у воді. Наливаємо велику кількість підсоленої води в каструлю і доводимо до кипіння. На 100 грамів макаронів потрібно близько 1 літра води - тоді буде найсмачніше. 

Акуратно опускаємо макарони в киплячу воду. Вони повинні повністю зануритися у воду. Час варіння вказаний на упаковці. Зазвичай це 8-12 хвилин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так ваші макарони завжди будуть ідеально смачними. Також ми розповідали, як правильно додавати цибулю до котлет.