Більше не треба варити буряк годинами: що зробити, щоб приготувався дуже швидко

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як швидко зварити буряк
Як варити буряк. Фото: SHUBA

Процес можна значно пришвидшити

Буряк - незамінний інгредієнт для овочевих салатів, таких як вінегрет. До речі, ми розповідали, як приготувати цю закуску смачніше, ніж у класичному варіанті. От тільки варити буряк - сумнівне задоволення. 

На щастя, є кілька швидких і ефективних способів приготувати цей корисний овоч. Розповідаємо про них разом із gsminfo.com.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Трюк з перепадом температур

Це, мабуть, найшвидший і найпростіший метод. Добре вимийте буряк. Закип'ятіть воду і опустіть туди буряк на кілька хвилин. Перекладіть буряк під холодну проточну воду на 10-15 хвилин. Потім повторіть це ще декілька разів, поки буряк не звариться. Різкий перепад температур "шокує" овоч і прискорює процес приготування.

Приготування в мікрохвильовці

Це дуже швидко і зручно, і навіть не потрібно відмивати каструлю потім. Щоб зварити буряк в мікрохвильовці, вимитий овоч помістіть у поліетиленовий пакет.

Розігрійте мікрохвильову піч на максимальній потужності. Готуйте близько 10-15 хвилин (час залежить від розміру буряка).

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для перевірки готовності проколіть буряк виделкою. Якщо вона легко входить, буряк готовий. Також ми розповідали, які продукти псують смак котлет.