Чому котлети виходять сухими: найголовніші помилки, через які ви їсте “підошву”

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як готувати соковиті котлети
Секрет смачних котлет. Фото: ШІ

Чому котлети виходять сухими

Котлети - це базова страва в українській кухні. Ми розповідали, які спеції можуть зіпсувати смак м’яса. Тепер поговоримо про те, які помилки у приготуванні роблять страву сухою.

Давайте розберемося в основних причинах сухості котлет і дізнаємося, як цього уникнути. Про це розповіли на Pixelinform.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чому котлети стають “підошвою”?

  • Неправильний вибір м'яса. Занадто пісне м'ясо не забезпечить соковитість котлет. Ідеальний варіант - фарш із вмістом жиру 15-20%. Для курячого фаршу можна додати трохи вершкового масла або сметани.

  • Недостатня кількість вологих інгредієнтів, таких як яйце, молоко, сметана або вода. Це необхідні компоненти для соковитості. Вони не лише надають соковитості, але й допомагають скріпити фарш.

  • Пересмажування має погані наслідки для страви. Занадто довга термічна обробка призводить до втрати вологи і, як наслідок, до сухості котлет. Занадто висока температура призводить до підгорання зовнішнього шару, а всередині котлета залишається сирою. Занадто низька – до того, що котлети просто тушкуються, а не смажаться.

  • Фарш перед формуванням котлет потрібно витримати в холодильнику хоча б 30 хвилин. Це дозволить інгредієнтам краще з'єднатися і забезпечить більш соковиті котлети.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих правил, ви завжди зможете приготувати соковиті та смачні котлети. Також ми ділились секретами смачного картопляного пюре.