Знамените італійське морозиво “Семіфредо” своїми руками: як приготувати його вдома (РЕЦЕПТ)

Рецепти
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як приготувати вдома морозиво
Апостроф / Вишукане і смачне морозиво

Італійське морозиво Семіфредо

Літо - це сезон свіжих ягід та солодощів з ними. Якщо ви вже куштували полуничне желе, зверніть увагу на наступний рецепт. До Дня морозива пропонуємо приготувати знамените італійське морозиво Семіфредо.

Це вишуканий десерт, який вразить навіть найвибагливіших гурманів. Він поєднує в собі ніжну текстуру морозива та насичений смак вершкового крему. Рецептом поділились на порталі “Апостроф”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Інгредієнти:

  • 7 жовтків

  • 100 г цукру

  • 20 г коньяку (за бажанням)

  • 300 г вершків 33% жирності

  • 200 г ягід (будь-яких)

Спосіб приготування:

  1. Для крему відокремте жовтки від білків. У мисці з'єднайте жовтки, цукор і коньяк (якщо використовуєте). 

  2. Поставте миску на водяну баню і, постійно помішуючи вінчиком, варіть крем до загустіння та повного розчинення цукру. Зніміть з водяної бані й дайте охолонути до кімнатної температури.

  3. В іншій мисці охолодіть вершки та збийте їх міксером до стійких піків. Обережно введіть збиті вершки в охолоджений заварний крем, дбайливо перемішуючи лопаткою до однорідного стану.

  4. Промийте та обсушіть ягоди, за бажанням наріжте їх. Додайте ягоди до вершково-заварної суміші й акуратно перемішайте.

  5. Перелийте суміш у форму для морозива або порційні ємності. Накрийте харчовою плівкою та поставте в морозильну камеру мінімум на 6 годин, а краще на всю ніч (8-12 годин).

  6. Дістаньте морозиво з морозильної камери за 10-15 хвилин до подачі. Розкладіть по порціях, прикрасьте свіжими ягодами, листочками м'яти або тертим шоколадом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Десерт виходить ніжним та дуже ароматним. Також ми ділились рецептом апетитного морозива з банана.