Шоколадний десерт з замороженим йогуртом і полуницею: такої смакоти ви ще не куштували! (РЕЦЕПТ)

Рецепти
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

рецепт замороженого десерту
Колаж Hochu.ua / Апетитний і красивий десерт

Чудовий домашній десерт

Ми ділились рецептом італійського морозива “Семіфредо” . Тепер розповідаємо, як із йогурту, полуниці та невеликої кількості шоколаду приготувати апетитний заморожений десерт, який не потребує випікання.

Поєднання солодкої полуниці, ніжного йогурту та терпкого шоколаду не залишить вас байдужими. Рецептом поділилась кулінарна блогерка Ірина Дімітрова.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Інгредієнти:

  • 200 г полуниці

  • 2-3 ст. л. густого грецького йогурту

  • 170-200 г темного шоколаду

  • 1 ст. л. олії без запаху

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте полуницю, добре її промийте, видаліть хвостики та наріжте невеликими шматочками. Додайте полуницю до миски з йогуртом, за бажанням можете додати трохи цукрової пудри. 

  2. Перемішайте ложкою до однорідної маси. Викладіть суміш на дощечку, застелену харчовою плівкою, і сформуйте з неї невеликі кульки.

  3. Заморожуйте кульки з йогурту та полуниці протягом 1,5-2 годин. Імпульсами розтопіть шоколад в мікрохвильовці або на водяній бані. Додайте олію без запаху і перемішайте до однорідності.

  4. Дістаньте заморожені кульки з морозилки, занурте їх у розтоплений шоколад і дайте йому трохи застигнути. Викладіть готові кульки на тарілку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

За бажанням можете прикрасити свіжими ягодами або листочками м'яти. Також ми розповідали, чим відрізняється морозиво від джелато.