Найпростіший рецепт томатної пасти: ідеальна літня заготівля

Рецепти
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як приготувати томатну пасту з помідорів
Maximum / Чудовий рецепт томатної пасти

Смачна домашня заготівля з помідорів

Літо - сезон шашликів та заготівель. Ми ділились вдалим рецептом маринаду для м’яса , а тепер розповідаємо, як особливо смачно приготувати томатну пасту.

Томатна паста - це незамінний інгредієнт на кухні, який використовується для приготування багатьох страв: соусів, супів, рагу, піци. Найкраще використовувати домашню томатну пасту, адже вона не містить шкідливих добавок та консервантів, а приготувати її зовсім не складно. Як це зробити, розповіли на порталі “Доброта”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Інгредієнти:

  • 9 кг помідорів

  • 3 ч. л. кам'яної солі

  • 90 мл харчового оцту

Спосіб приготування:

  1.  Для приготування томатної пасти підходять будь-які сорти помідорів, але краще використовувати м'ясисті та стиглі плоди з товстою шкіркою. Так паста буде більш густою та ароматною.

  2. Переберіть помідори, видаліть плодоніжки та ретельно промийте. Наріжте помідори довільними шматками.

  3. У каструлю з товстим дном помістіть нарізані помідори. Доведіть до кипіння на повільному вогні, потім зменшіть вогонь і варіть протягом 30 хвилин, періодично помішуючи.

  4. Перетріть гарячу томатну масу через сито, щоб видалити шкірку та насіння. Поверніть томатне пюре в каструлю та продовжуйте варити на повільному вогні протягом 1,5-2 годин, періодично помішуючи. За цей час паста значно зменшиться в об'ємі, стане густою та насиченою.

  5. За 10 хвилин до готовності додайте в томатну пасту сіль і оцет. Ретельно перемішайте.

  6. Готову томатну пасту розкладіть по стерилізованих банках, закатайте стерильними кришками і переверніть догори дном. Загорніть банки теплою ковдрою і залиште до повного охолодження. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зберігайте томатну пасту в прохолодному темному місці. Також ми розповідали, як по-новому приготувати звичний крабовий салат.