Кури-несучки нестимуться, як дурні: чим годувати, щоб збільшити їхню продуктивність

Сад і город
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Курей треба годувати правильним кормом, для підвищення яйценостності
Що робити, щоб кури гарно неслися. Фото: Хочу!

Ваші кури будуть нестися значно краще, якщо підібрати правильне харчування

З початком похолодання кури можуть припиняти нестися або ж давати значно менше яєць. Цьому можна зарадити та підвищити яйценосність, якщо правильно годувати їх відповідною їжею.

Для курей-несучок важливе значення має кількість і збалансована їжа. Їх не можна перегодовувати, але мало їжі призведе до зменшення яєць. Чим годувати курей-несучок, щоб яйценосність зросла в декілька разів, розповідає канал Дачник.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

На кількість яєць від курей впливає комплексне та насичене максимальною кількістю корисних сполук харчування, тому потрібно знати, що і в яких кількостях змішувати.

Запам’ятайте, що для курей необхідна вода. Тому потрібно забезпечити її у вільному доступі. Найкраще годувати курей двічі на день: зранку та після обіду.

Як підвищити яйценосність

У великому відрі змішайте:

  • 1 кг подрібненої пшениці,

  • 1 кг подрібненого ячменю,

  • 0,5 кг пшеничних висівок,

  • 0,5 кг макухи соняшнику.

Додайте 0,5 кг кісткового борошна, таку саму кількість кукурудзи й трохи сірки. Добре перемішайте та давайте курям кожного дня.

З такою підгодівлею кури будуть нестися постійно, без “прогулів”. А яйця будуть смачними, поживними, з насиченим жовтком та великого розміру.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, що потрібно зробити, якщо кури несуться регулярно, а яєць у курнику ви не знаходите. Кілька причин можуть призводити до того, що вони просто з’їдають свої яйця.