Квіти, які можна їсти: що посадити біля дому, щоб було смачно і красиво

Сад і город
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Які квіти можна їсти
Квіти, які можна їсти. Фото: health.fakty.com.ua

Невже ви ніколи не куштували квіти? Радимо спробувати

У дитинстві бабуся варила варення з кульбаби чи пелюсток троянди. Воно було таке незвичне, ароматне і смачне, що можна одразу з’їсти цілу банку. Але це не єдині квіти, які можна вживати у їжу.

Поряд з будинком можна посадити окремі види квіткових рослин, які не лише прикрашатимуть клумбу, а й оригінально присмачать ваш раціон і сприятимуть приготуванню гастрономічних шедеврів. Які квіти найкраще підходять для їжі, розповідає канал Дачник.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Які квіти можна вживати у їжу

Троянди. Вони мають яскраво виражений смак і використовуються в приготуванні смачних коктейлів сиропах і варенні.

Чорнобривці. Надзвичайно смачний і ароматний чай та сироп можна приготувати з цих квітів. Також інтернет заполонив тренд виготовлення шампанського з чорнобривців, проте смак нагадує газовану воду.

Квасоля. Вона має гострий та незвичний смак та чудово смакуватиме в салатах та напоях. Листя і насіння також вживаються у їжу.

Фіалка Вітрокка (Зозулині черевички). Цими квітами кондитери часто прикрашають торти, випічку та напоїв. Якщо говорити про їх смак, но вони його не мають.

Лаванда . Ніщо не зрівняється з лавандовим сиропом чи медом. А випічка просто неперевершена. Також готують смачне лавандове морозиво та коктейлі. Єдине, що треба обирати кулінарний сорт лаванди. Смак і аромат надзвичайні і її просто вирощувати біля дому.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про улюблений кущ біля дому, який часто садять для прикраси. Але не усі знають, що він може бути небезпечним.