Макітра не знадобиться: як без проблем і зусиль перетерти мак на Маковія

Рецепти
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як потерти мак для страв
SHUBA / Як підготувати мак до приготування

Все можна зробити дуже просто

У меню на Медовий Спас вагоме місце займають страви з маком. Це крутий, смачний і поживний продукт, однак є з ним одна проблема - його важко підготувати до приготування.

Якщо у вас немає часу на традиційний спосіб перетирання маку в макітрі або ж немає цього інвентаря, не біда. Існує простий та швидкий метод, який допоможе вам заощадити час та сили. Про нього розповіли на порталі “Сім’я і Дім”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Спосіб 1: Замочування та подрібнення

Ввечері залийте мак окропом, щоб він повністю покривав його. Накрийте кришкою та залиште на ніч. Наступного ранку злийте зайву воду з маку. Подрібніть мак на електричній або ручній м'ясорубці з дрібним ситом. Для кращого результату можна повторити процес 2-3 рази.

Спосіб 2: Подрібнення у кавомолці

За допомогою кавомолки подрібніть мак до дрібної крихти. Залийте подрібнений мак гарячою водою (приблизно 100 г на 100 г маку) та проваріть на малому вогні, поки вода не випарується.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

За допомогою цих простих методів ви зможете швидко та легко перетерти та запарити мак без використання макітри та макогона, заощадивши час та сили. Також ми розповідали, як смачніше приготувати магазинні пельмені.