Маленька помилка у приготуванні псує макарони: секрет апетитної страви

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

скільки соді додавати в макарони
Фото з відкритих джерел / Як приготувати макарони смачно

Все залежить від солі, яку ви додаєте під час варіння

Ми розповідали, як смачніше приготувати навіть магазинні пельмені. Тепер ділимось простим, але дуже дієвим лайфхаком для варіння найсмачніших макаронів.

Чимало кулінарів не кладуть сіль під час приготування цього гарніру, і це помилка. Правильно приготовані макарони, що варились у солоній воді, будуть смачнішими ніж ті, які готуватись без цього інгредієнту, пише “Хочу”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Скільки солі класти у макарони

Для досягнення ідеального смаку макаронів важливо точно дозувати сіль. Оптимальна пропорція – 1 столова ложка солі на 450 грамів сухих макарон і 4 літри води. Також є “золоте” італійське правило “1000 - 100 - 10”, що позначає на кожен літр води брати 100 грамів сухих макаронів та 10 грамів солі.

Сіль не тільки підсилює смак, але й підвищує температуру кипіння води, що забезпечує рівномірне приготування макарон. Пам'ятайте, що кількість солі, яку поглинають макарони, залежить від їхнього сорту та часу варіння. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не виливайте одразу весь макаронний відвар – це цінний продукт, який можна використовувати для приготування соусів. Також ми розповідали, що додати у каструлю з картоплею, щоб покращити її смак.