Мало місця для квітів? Як та чим оформити вузьку клумбу

Сад і город
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Які рослини посдити на обмеженому просторі
Вузька клумба. Фото: ukr.zapisi.cx.ua

Красиву квітучу клумбу можна зробити навіть при мінімальному місці

Квіти, які милують око безперервним цвітінням потребують значних зусиль і знань. Звичайно, посадити ландшафтний парк на кількох метрах ґрунту не вдасться, проте цілком можливо зробити красиву вузьку клумбу чи зробити вазони-клумби, які стали справжнім хітом інтер’єру у 2024 році.

Передусім потрібно знати, що потребує клумба та які рослини на ній гарно приживуться. З чого почати та як зробити вузьку клумбу біля будинку, розповідає sad.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

У першу чергу потрібно врахувати, що квітник повинен мати гарне освітлення. Якщо у планах висаджувати рослини, які люблять тінь, можна розбити квітник під покровом дерев або біля паркану.

При створенні вузької клумби важливо обирати рослини, які не потребують багато місця та матимуть разом гармонійний вигляд. Використовуйте низькорослі багаторічники або однорічні квіти, такі як лаванда, петунії, або аліссум.

Багаторічні квіткові рослини такі як: айстри, лілії, нарциси та піони також доповнять стиль клумби, а декоративні кущі та дерева, такі як азалія, бузок, жасмин, можуть стати головними акцентами.

На що звертати увагу при виборі рослин для вузької клумби

  • Параметри простору і його особливості;

  • розміри і форму;

  • корінну систему рослин.

Перед посадкою рослин необхідно врахувати вимоги до заземлення, освітлення, вологості і якості ґрунту. Доповніть клумбу декоративним камінням або дерев'яною окантовкою для більш акуратного вигляду. Розташування рослин у рядах або каскадах додасть клумбі об'єму та естетичної привабливості.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як можна організувати полив клумби без присутності людини. Цей спосіб допоможе полити рослини та заощадити багато часу.