"Батьки жили як сусіди. Мама ліпила з мене ідеальну дівчинку": Раміна неочікувано заговорила своїх батьків і дитячі травми (ВІДЕО)

Знаменитості
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Раміна розповіла, що просила батьків розлучитися
Раміна Есхакзай. Фото: інстаграм співачки

Журналістка каже, що на сьогодні вже пропрацювала проблемні моменти з дитинства, та все ж її спогади нікуди не поділися

Днями на YouTube-каналі журналістки Раміни Есхакзай RAMINA вийшла нова серія проєкту “30+”. Гостями випуску стали донька Ярослави Гресь Катя Колос та засновник освітнього проєкту “МУР” Олександр Хоменко, а темою випуску стали батьки та дитячі травми.

Про те, як переживали розлучення батьків, яким було дитинство та які стосунки з рідними зараз, гості поговорили з Раміною. А вона, своєю чергою, теж не залишилась у боргу та поділилася власними болючими спогадами про дитинство та спілкування з батьками. У цій статті пропонуємо найцікавіші фрагменти нового випуску.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

“Батьки жили як сусіди. Я мріяла, щоб вони розлучилися”, — Раміна

Мої батьки — з того покоління, для якого важливо, що “подумають люди”. Тому вони жили як сусіди й розлучилися, коли мені було 18 років. Я не бачила, щоб тато обіймав маму, у них постійно були напружені стосунки. Відповідальність вони перекладали одне на одного, але я всі ці травми пропрацювала.

(…) Я мріяла, щоб мої батьки розлучилися. Коли мені виповнилося 18 років, тато запитав, чи потрібно їм розлучитися з мамою, і я відповіла, що так. “Моя сестра плаче, ви живете як сусіди, мені це не подобається”, — говорила я. У них не було кохання. Треба було мамі йти від тата, а йому — від мами. Вона постійно вірила, що тато виправиться, а йому подобалося будувати своє життя. Коли мені виповнилось 18 років, вони нарешті розійшлися. Мені дуже набридли скандали.

Коли потрібно було платити за мій університет, батько відмовився, тому що я говорила про їхнє розлучення. Як уже доросла людина, я взяла на себе відповідальність за свою сестру й стала для неї наче мама, тому що не хотіла, аби вона переживала те, що переживала я. Хотіла, щоб у неї був максимально класний досвід, щоб вона вступила в це життя і мала знання англійської, класну освіту, щоб їй не треба було прориватися і принижуватися, як мені. Мене батьки навіть просили нікому не говорити про розлучення, бо “що ж люди подумають?”.

“Мама ліпила з мене ідеальну дівчинку”, — Раміна

Тато мені казав, що обов’язково треба навчатися у кращому виші, вийти заміж за юриста чи економіста, мама теж робила з мене принцесу, “вища раса з Воскресенки”. Мені треба було відповідати якимось критеріям. Мама віддала мене на танці, ліпила з мене ідеальну дівчину, незалежно від того, що я відчувала, головне — виконуй низку дій і за це отримуєш бонус та похвалу, щоб тебе не вичитували, а сказали: “Ти молодець”. 

RAMINA розповіла про стосунки з власним батьком  

З татом такі були стосунки, що він питав, як справи, про школу, про якісь досягнення, говорив, що у всьому потрібно бути відмінницею. Він завжди погано вчиняв зі мною, коли я була дитиною. Наприклад, обіцяв піти погуляти разом у парк, коли будуть вихідні, і мама казала, що тато обіцяв, тому вона не хотіла йти. Я чекала, а тато гуляв десь в іншому місці. Зрештою, він постійно переносив нашу зустріч. За все моє життя ми з татом гуляли кілька разів, у кращому разі це були гроші, які він давав мені на атракціони, і я на них каталася. Ми поїхали у Дубай, і я на 100 доларів прокаталася на атракціоні, поки тато гуляв із другом.

“Мені здавалося, що моя мама нещаслива людина”, — Раміна

Ані тато, ані мама в мене не реалізовані. У мене з мамою одного разу відбулася розмова. Я була у психотерапевта і там говорила про те, моя мама не любить так доглядати за собою, як я. Вона не хоче бути кращою, не слідкує за новинами, сидить удома, з чоловіками не знайомиться, і мені здається, що вона нещаслива людина. Психолог сказала, щоб я зателефонувала їй, проговорила все це. Я подзвонила і говорила, що вона нещасна і мені її шкода. Вона відповіла, що всі люди різні й “не всі хочуть бути такими ж успішними, якою хочеш бути ти”. Сказала, що їй подобається гуляти з собаками, прибирати, сидіти вдома.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, нещодавно колишній наречений Раміни Есхакзай вперше прокоментував їх розставання і зізнався, хто був ініціатором розриву, а також заговорив про її новий роман із військовим. Євген Пронін зізнався, як ставиться до того, що його кохана почала нові стосунки після 5 років разом.