Миска повна, а кіт кричить на весь дім? Ця дивна поведінка має 5 варіантів пояснення (ВІДЕО)

Домашні тварини
Богдана Карц

Богдана Карц

Головна редакторка

Кіт нявкає без причини, коли миска повна - причини і що робити
Кіт не їсть, коли миска повна - чому і що робити? Фото: pixabay.com

Найпопулярніші причини цікавої поведінки тварини

Часто наші домашні улюбленці поводяться дуже дивно. Ми, наприклад, уже розповідали, чому коти носяться по дому як навіжені і чому іноді ці тварини прикидаються сплячими.

Тепер настав час вам дізнатися, з якого такого дива кіт репетує на всю хату, коли в нього повна миска. Впевнені, ви теж зустрічалися з цим дивним явищем! Секретом діляться фахівці “Центральної Вет Аптеки” у своєму ТікТоку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чому кіт просить їсти, коли миска повна?

Насправді є декілька поширених причин такого явища:

  1. Розпещеність тварини. Коти — ті іще маніпулятори, тому вони у різні способи намагаються вас надурити та випросити щось смачненьке. А якщо ви регулярно ведетеся на цю провокацію і даєте пухнастику щось смачніше, ніж у його мисці зараз, то не дивуйтеся, що крики цього “бідного голодного котика” почуєте ще не раз.

  2. Увага та ласка. Часом кіт просить у такий спосіб зовсім не їжу, а вашої турботи та ласки.

  3. Зник запах. Якщо корм лежить у мисці вже кілька годин, запах міг вивітритись і ваш котик не розуміє, чому має їсти “це неподобство” 🤭 Вихід простий: перемішайте корм у мисці, а надалі постарайтеся не накидати так багато — краще давати потроху свіжого корму кілька разів на день, ніж насипати його цілу гору.

  4. Анатомічні особливості. Деяким породам котів важко діставати корм з дна миски, бо їм заважає розмір власної морди або вібриси. В такому разі миску краще замінити. А як вибрати найкращу — ми писали тут.

  5. Інші замасковані прохання. Зазвичай миски з водою та їжею стоять приблизно в одному й тому ж місці. Часто котики своїм нявчанням просять не їжі, а долити свіжої водички або й зовсім поміняти стару на нову та смачну (коти не будуть пити застояну воду).

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як прорахувати, скільки років вашому котику за людськими мірками. На Hochu.ua знайдете спеціальну таблицю, за якою вирахувати це — максимально просто!