Можна купити найдешевший порошок і зробити з нього супер-преміум, додавши один із 2 дешевих домашніх засобів

Лайфхаки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Чим можна підсилити дію прального порошку
Додати сіль чи цукор до прання має ряд важливих переваг

Саморобний порошок пере не гірше за дорогі аналоги

Навіть найдорожчий пральний порошок не завжди може впоратися зі складними плямами. Особливо, якщо це давня пляма, яка, наприклад, “пережила” зиму у шафі. Тому господині можуть покращити свій пральний засіб просто додавши до нього один інгредієнт.

Додавання до порошку солі чи цукру дає несподіваний, але надзвичайно потужний ефект. Це підсилює дію порошку і допомагає впоратися з дуже складними плямами, освіжити та повернути речам яскравість, радить pixelinform.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Цукор

Ще наші бабусі додавали до прального порошку звичайний цукор. Достатньо лише однієї столової ложки до порції порошку для машинного чи ручного прання. Цукор має ряд перевага: робить речі надзвичайно свіжими, покращує м’якість, виводить плями та повертає колір білим тканинам. Можна додати безпосередньо до порошку або в відділення для кондиціонера. Підходить для всіх типів тканин.

Сіль

Лише 1 ст. л солі додана до прального порошку поверне яскравість тканинам, темні стануть насиченими, а вигорілі ділянки зникнуть. Також сіль допоможе у боротьбі з плямами та неприємними запахами.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо у домі немає солі, можна замінити її содою, яка має подібну дію. Або ж замінити порошок, який закінчився, допоможе звичайний крохмаль.