Найкращі способи зберігання моркви: буде смачною та свіжою до весни

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

яз зберігати моркву
Поради для зберігання моркви. Колаж: Hochu.ua

Секрети тривалого зберігання моркви

Дачники всю свою увагу зосередили на посадці озимих культур. Приміром, ми розповідали, в які дні садити озимий часник. Однак не варто забувати і про вже зібраний урожай.

Щоб насолоджуватися соковитими і хрусткими овочами всю зиму, важливо знати, як правильно їх зберігати. Існує кілька способів зберегти моркву свіжою до весни, як у квартирі, так і в погребі. Розповідаємо про них разом із “УНІАН”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Як підготувати моркву до зберігання?

Перш за все, видаліть пошкоджені, хворі та м'які коренеплоди. Акуратно очистіть моркву від землі, але не мийте її. Обріжте бадилля, залишивши близько 2-3 см стебла. Розкладіть моркву на папері в сухому провітрюваному місці на кілька днів.

Як зберігати моркву в квартирі

Виберіть темне і прохолодне місце, таке як комора. Розкладіть моркву в дерев'яні ящики шарами, пересипаючи піском, тирсою або лушпинням цибулі. 

Якщо балкон утеплений, моркву можна зберігати там. Розкладіть її в ящики і накрийте теплою ковдрою.

Як зберігати моркву у погребі

Розкладіть моркву в ящики шарами, як і в попередньому варіанті. Пересипте їх чимось, що буде всотувати в себе вологу. Ще один варіант - складіть моркву в пірамідки, кожен шар пересипаючи сухим піском.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Регулярно перебирайте моркву та видаляйте зіпсовані овочі, щоб запобігти поширенню гнилі. Також ми розповідали, які кущі та дерева не можна обрізати восени.