Найкращий час для збору урожаю: відомо, в які години потрібно збирати груші та яблука

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

коли збирати яблука
delo.ua / Найкращий час, щоб збирати плоди

Тонкощі збирання врожаю плодових дерев

Окрім підживлень рослин на ділянці, активно триває збір врожаю. Ми розповідали, як варто підживити томати, щоб збирати по відру плодів з куща. Тепер розповідаємо, яким є оптимальний час доби для збору врожаю з плодових дерев.

Чи задумувалися ви над тим, коли найкраще збирати яблука та груші? Виявляється, час збору врожаю має велике значення для того, як довго ваші фрукти збережуть свіжість і смак. Детально розповідаємо разом із ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чому краще збирати вранці або ввечері?

Річ у тім, що у ранкові та вечірні години сонце не таке активне, тому плоди менше нагріваються. Це допомагає зберегти їхню природну вологу і запобігає швидкому псуванню. Також на поверхні яблук і груш є природний захисний віск, який оберігає їх від бактерій та інших шкідників. Якщо збирати плоди вранці або ввечері, коли роса ще не висохла, цей віск не пошкодиться.

На що звернути увагу під час збору

Не виривайте плодоніжки - це може пошкодити плід і призвести до швидкого гниття. На поверхні плодів є природний захисний віск, який краще не змивати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Правильно зібрані яблука та груші довше зберігаються і мають кращий смак. Також ми розповідали, чим потрібно підживити полуницю у вересні.