Натуральні солодощі з яблук, які зберігаються кілька місяців: як приготувати смакоту (РЕЦЕПТ)

Рецепти
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

рецепт мармеладу з яблук
comfy.ua / Апетитний солодкий смаколик

Смачний і корисний яблучний мармелад

Хочете порадувати себе і свою родину натуральною заготівлею? Якщо ви вже готували домашній кетчуп, приготуйте домашній яблучний мармелад.

Це не тільки смачно, але й корисно. Цей рецепт допоможе вам зробити заготівлю на зиму, яка довго зберігається і приносить задоволення. Як його готувати, розповіли на порталі “Порадниця”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Інгредієнти:

  • 2 кг яблук (після очищення та нарізки - 1,5 кг)

  • 350-400 г цукру (кількість залежить від солодкості яблук)

  • 80 г волоських горіхів

  • 1 чайна ложка кориці

Спосіб приготування:

  1. Яблука помити, очистити від серцевини і нарізати довільними шматочками (шкірку не знімати). Скласти яблука в каструлю з товстим дном, додати цукор і перемішати. В такому вигляді залишити на ніч, щоб пустили сік. Наступного дня поставити на вогонь і варити близько 20 хвилин до м'якості яблук.

  2. Використовуючи блендер або товкач, перетворити яблучну масу в пюре. Продовжувати варити пюре на слабкому вогні без кришки протягом 2-2,5 годин, постійно помішуючи.

  3. Готовність визначається за консистенцією: маса повинна стати густою і легко відставати від стінок каструлі. Додати подрібнені волоські горіхи та корицю, перемішати і варити ще 5 хвилин.

  4. Вистелити форму для випічки вологою марлею, викласти яблучну масу і розрівняти. Накрити зверху марлею і поставити вантаж зверху. Залишити на добу під пресом.

  5. Повторити процедуру з вантажем ще двічі, перевертаючи мармелад на інший бік. Мармелад готовий, коли при натисканні пальцем на його поверхні не залишається слід. Зазвичай це займає 3-5 днів.

  6. Готовий мармелад нарізати на шматочки, загорнути в пергаментний папір. В такому вигляді в холодильнику він зберігається до 3 місяців.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Мармелад виготовлений з мінімальною обробкою, без штучних добавок. Завдяки правильній технології приготування мармелад може зберігатися кілька місяців. Також ми ділились рецептом апетитного сливового соусу “Ткемалі”.