Навіть “ледачі” орхідеї будуть цвісти цілий рік: хитрий трюк, навіть підживлювати не треба

Сад і город
723
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

лайфхак для пишного цвітіння орхідей
Як змусити цвісти орхідею. Фото: 24 канал

Весь секрет - в зміні температури

Ми розповідали, яким кінцем садити тюльпани восени. Тепер ділимось секретом пишного цвітіння орхідей.

Часто буває так, що орхідеї відмовляються нас радувати своїми квітами. На Express поділились цікавим трюком, який змусить вашу орхідею цвісти.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Досвідчені квітникарі поділилися секретом цвітіння орхідей

В такому випадку експерти радять звернути увагу на температурний режим. Вони стверджують, що для стимуляції цвітіння орхідеям необхідний період з невеликим зниженням температури вночі.

Чому зниження температури так важливе?

У природному середовищі орхідеї часто переживають сезонні коливання температур. Ці зміни сигналізують рослині про початок нового циклу росту і стимулюють закладку квіткових бруньок. Багато видів орхідей потребують періоду спокою, щоб накопичити сили для цвітіння. Зниження температури допомагає рослині перейти в цей період і підготуватися до цвітіння.

Як забезпечити необхідний температурний режим?

Перемістіть орхідею в прохолодніше місце. В ідеалі різниця між денною та нічною температурою повинна становити близько 5-7 градусів. Якщо дозволяють погодні умови, можна навіть винести орхідею на засклений балкон.

Якщо немає можливості знизити температуру в кімнаті, є й інший вихід. Вночі потрібно провітрювати кімнату, де стоїть орхідея.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зниження температури – це простий і ефективний спосіб стимулювати цвітіння орхідей. Також ми розповідали, навіщо поливати кімнатні рослини червоною водою.