Названо 9 речей, які ніколи не можна змивати у каналізацію: ремонт обійдеться занадто дорого

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Засмітить труби і заб'є раковину
Не підлягають викиданню у каналізацію такі речі. Фото: leomikao.ua

Дізнайтеся, яким речам не місце у раковині, щоб уникнути ремонту

Багато людей не задумуючись використовують каналізацію, як смітник, адже це швидко і просто. Але деякі речі категорично не підлягають утилізації через раковину чи унітаз, адже це може призвести до трагічних наслідків.

Дбати про чистоту труб потрібно постійно, адже це може вберегти від засмічення і дорогого ремонту. Що саме не дозволяється викидати у каналізацію, розповідає realsimple.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Фарба. Утилізація фарби через труби може пошкодити їх та забруднити воду. Хімічні речовини, які є у складі можуть почати роз’їдати труби.

Жири і мастила. Залишки олії після готування їжі не можна виливати у каналізацію. Після попадання у труби жир почне твердіти, а це призведе до непрохідного засмічення труб.

Волокнисті овочі. Селера, лушпиння цибулі і артишоки складаються з волокнистих матеріалів, тому можуть заплутатися у двигуні для утилізації, спричиняючи застрявання та перешкоджаючи потоку води.

Крохмалисті продукти. Картопля, рис і макарони під дією води можуть ставати схожі на клей, що призведе до засмічення.

Мийні засоби. Очисники містять агресивні хімічні речовини, які можуть пошкодити труби та зашкодити септичним системам.

Залишки кави. Кавова гуща жирна, вона може накопичуватися у трубах, злипатися і призведе до засмічень та ремонту.

Наклейки з фруктів. Клейка речовина, якою просочені шматочки може прилипати до стінок труб, заблокувати прохідність та пошкодити фільтри.

Котячий наповнювач . Навіть, якщо є примітка, що дозволено утилізувати у туалеті, не радимо це робити. Зрештою, він може склеїтися і призвести до засмічень.

Яєчна шкаралупа . Вона довго розкладається і може накопичуватися та прилипати до стінок труб.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про надійний спосіб прочистити каналізацію , яка забилася. Народний засіб впорається значно краще за спеціалізований Кріт.